Vizita e fundvitit në qytetin e Beogradit

Nga data 14 deri më 16 dhjetor, aktivistët e Qendrës “Livrit” ishin në një vizitë tre ditore në Beograd me qëllim të ri-afirmimit dhe thellimit të bashkëpunimit me miqtë dhe partnerët tanë vendor e ndërkombëtar. Gjatë vizitës, “Livrit” u takua me organizata me renome në mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe minoriteteve si YiHR, […]

Vizita e Zv. Kryeminstres të Republikës së Kosovës

Në kuadër të vizitës së saj të parë në Luginë të Preshevës, Zv. Kryeministrja dhe Ministrja e Punëve të Jashtme dhe Diasporës të Republikës së Kosovës, znj. Donika Gërvalla, vizitoi hapësirat e Qendrës Livrit. Aktivistët tanë, së bashku me përfaqësuesit e Zyrës për të Rinj shpalosën brengat e të rinjëve në komunën tonë si dhe […]

Vizita e Trupit Koordinues të Qeverisë RS

Aktivistët tonë në hapësirat e Qendrës “Livrit” pritën Delegacionin e Shërbimit të Trupit Koordinues të Qeverisë së RS, me të cilët biseduam për historinë e themelimit të qendrës sonë, rreth aktiviteteve të realizuara deri më tani, si dhe planet dhe bashkëpunimet në të ardhmen. U dakorduam për një bashkëpunim konkret në të ardhmen, si dhe […]

Vizita e Ambasadorit të OSBE-së në Serbi

Në vazhdën e takimeve të Shkëlqësisë së Tij Jan Braathu, ambasador i OSBE-së në Serbi, në komunat Preshevë dhe Bujanoc, patëm nderin që edhe ne ta kemi mysafir në Qendrën Kreative Livrit. Së bashku u dakorduam që vetëm me angazhimin e ndërsjelltë të gjitha palëve mund t’i zgjidhim të gjitha çështjet që na preukupojnë neve […]

Vizita e Ambasadores së Britanisë në Serbi

Sot patëm nderin që të mirëpresim në qendrën tonë Ambasadoren e Britanisë në Serbi, Shkëlqësinë e Saj znj. Sian MacLeod, zyrtarin politik z. Vladan Avramović dhe kryetaren e Komunës së Preshevës, znj. Ardita Sinani. Shkëlqesisë së Saj i prezantuam idenë e themelimit të Livrit-it, konceptin e organizatës dhe aktivitetin tonë të deritanishëm, ku dhe diskutuam […]

Sot Livrit-i pat rastin të ishte pjesë e LEAPin

Sot Livrit-i pat rastin të ishte pjesë e LEAPin, konferencën nga Summit Croatia nën organizimin e LDA Balkan. Konferenca trajtoi tema të ndryshme, duke filluar nga inovacioni, IT dhe teknologjitë moderne, sipërmarrësinë, zhvillimin e karrierës dhe storiet motivuese. Viola Rrustemi nga ekipi jonë përfaqësoi Livritin duke rrëfyer rrugëtimin tonë të suksesit po njëkohësisht dhe avancimin […]

Kursi i gjuhës Sërbe nga “Iniciativat Qytetare” në Livrit

Sot, me sukses është përfunduar kursi i gjuhës serbe për të rinjët e komunitetit shqipëtar. Edhe një hap i rëndësishëm drejt avansimit personal dhe profesional të të rinjëve të komunës tonë. Faleminderojmë Iniciativat Qytetare që mundësuan realizimin e këtij kursit, duke shpresuar se muajve në vazhdim do të kemi edhe bashkëpunime tjera!“Vlenë po aq sa […]

Livrit pjesë e Erasmus+ Project në Kiskunfélegyháza, Hungari

Javën e kaluar 16-24 Gusht aktivistët e Livrit ishin pjesë e projektit “Youth Work Must Go On” i mbështetur nga European Commission përmes Erasmus+ në Kiskunfélegyháza,Hungari. Trajnimi u elaborua mbi eksplorimin dhe shpikjen e metodave dhe mjeteve digjitale të punës, në mënyrë që të mbështetet pjesëmarrja dhe aktivizmi i të rinjve me prejardhje të ndryshme […]

Vizita e dytë e përfaqësuesve të Ambasadës të Britanisë së Madhe në Serbi

Pas vizitës së parë, të impresionuar nga ideja dhe koncepti mbi të cilin Livriti funksionon, sot patëm kënaqësinë që të mirëpresim përfaqesuesit e Ambasadës Britanike në Beograd, kësaj rradhe bashkë me Shefen e Departamentit Politik, znj. Chantel Care.Në këtë takim, znj. Care mbajti një prezantim të shkurtër mbi jetën e saj, prejardhjen modeste nga një […]

Vizitë studimore në qytetin e Beogradit

Fokusi ynë është të përmirësojmë, zhvillojmë dhe avancojmë rininë përmes punëtorive, aktiviteteve dhe projekteve me natyrë kulturore, artistike dhe edukativo-arsimore që zhvillohen në nivelin rajonal dhe ndërkombëtar. Kësaj rradhe duke bashkëpunuar me Gradjanske Inicijative organizata jonë iu ka mundësuar të riut Enes Kamberi pjesë e organizatës tonë të marrë pjesë në “Study visit – We […]