Vizita e përfaqësuesve të YIHR në Livrit

Listës sonë të fillimit të bashkëpunimeve dhe vizitave nga organizatat ndërkombëtare dhe rajonale i shtohet edhe një tjetër. Dje patëm privilegjin dhe kënaqësinë të mirëpresim përfaqësuesit e Iniciativës të të Rinjve për Drejtat e Njeriut (YIHR) Ivan Djurić, Jelena Milutinović, Andjela Savić. Gjatë këtij takimi prezantuam punën tonë dhe shfaqëm çështjet me të cilat ballafaqohet […]

Vizita e organizatës “Gratë në të Zeza” në hapësirat tona

Pas takimit tonë të parë në Beograd, ishte kënaqësi këto ditë të mirëpresim në hapësirat e zyrës sonë organizatën “Gratë në të zeza”, së bashku me 11 aktivistët e saj. Nëpërmjet filmave të shkurtër dhe debateve u njoftuam me kontributin e kësaj organizate gjatë luftërave të viteve 90-ta në Ballkan, ku shumë aktivistë kanë protestuar […]

Livrit pjesë e Erasmus+ Project në Sarajevë, Bosnje dhe Hercegovinë

Javën e kaluar 24-31 Maj anëtarët e Livrit ishin pjesë e projektit Volunteering Communities Communities 2.0 (VCC 2) në Sarajevë, Bosnjë dhe Herzegovinë. Projekti u organizua nga OJQ Mladi Volonteri – Youth Volunteers dhe është mbështetur nga European Commission përmes Erasmus+. Livrit mori pjesë në projekt falë partneritetit me organizatën Iuventa. Trajnimi u elaborua mbi […]

Vizita e përfaqësuesve të Ambasadës të Britanisë së Madhe në Serbi

Edhe një ditë e frytshme dhe mbresëlënëse për Livrit-in! Qendrën tonë krative e vizituan përfaqësuesit e Ambasadës së Mbretërisë së Bashkuar, gjegjësisht Vladan Avramavoć, Mia Marzuk dhe Uroš Mamić. Diskutuam rreth planeve dhe projekteve që i kemi të parapara, për të cilat na u dha mbështetje dhe inkurajim paraprak. Qëndroni të sigurt se jemi duke […]

Vizita e “Iniciativat Qytetare” në Livrit

Kënaqësi dhe privilegj i madh për anëtarët e Livrit-it të takojnë udhëheqësen e njërës prej organizatave më aktivite siç është Iniciativat Qytetare, gjegjësisht Maja Stojanović – aktivisten e denjë të të drejtave të njeriut dhe koordinatoren e programit Ksenia Nikic. Gjatë këtij takimi biseduam rreth barrierave dhe nevojave me të cilat ballafaqohemi. Po ashtu, u […]

Takim miqësor me Znj. Zuzana Pavlikova

Zuzana Pavlikova – Këshilltare e Lartë për Pakica Kombëtare pranë Misionit të OSBE-së në Serbi.Takim miqësor me përfaqësuesen e OSBE-së në Beograd, Zuzana Pavlikova, me të cilën biseduam rreth aktiviteteve të planifikuara të këtij Misioni për pakicën kombëtare shqiptare, si dhe mundësinë e bashkëpunimit në mes Qendrës Kreative Livrit dhe Misionit të OSBE-së në Serbi.

Livrit dhe “Grupa 484”

Vizituam hapësirat e një ndër organizatave joqeveritare më aktive në Serbi “Grupi 484”, dhe u njoftuam me punën e tyre në fushën e rinisë, avansimit arsimor, ndërkulturalizmit dhe përkrahjen e emigrantëve. U dakorduam që në një periudhë të afërt të fillojmë aksionet dhe idetë e përbashkëta në fushat të cilat na përkasin.

Livrit dhe “Gratë në të Zeza”

Gjatë qëndrimit në Beograd zhvilluam debate, vizita dhe takime produktive.Përmes debateve politiko-kulturore u avansuan aftësitë tona për të formuar argumente të ekuilubruara, informuara si dhe për përdorimin e të dhënave. Ishim mysafirë të artistes së njohur Goranka Matic në Muzeun e Arteve Bashkëkohore, ku prej së afërmi pamë veprat e saj dhe shumë artistëve të […]

“Livrit” ishin pjesë e marshit protestues kundër racizmit në qytetin e Beogradit

Gjatë ditës së djeshme aktivistët Ajxhan Esati & Art Veliu nga organizata jonë “Livrit” ishin pjesë e marshit protestues kundër racizmit në qytetin e Beogradit. Me rastin e rritjes së Albanofobisë në Serbi, organizata “Gratë në të Zeza” organizuan aksion anti-racist për Ditën Ndërkombëtare kundër racizmit, në rrugën Knez Mihailova, Beograd. Aktivistë nga komuniteti shqipëtar […]

“Kartolina nga Jugu”

Kartolina nga Jugu, EP. 02Në Preshevë, në njërin nga qytetet më të varfra në Serbi, të rinjtë nuk kanë shumë arsye për të besuar në njē ardhmëri të lumtur.Disa shpërngulen në Kosovë, disa në Evropën Perëndimore. Për shumicën, këto janë udhëtime njëdrejtimëshe.Ata që mbesin, ballafaqohen me mungesën e perspektivës dhe të çfarëdo lloj përkrahjeje në […]